Ризик 30 гривень за долар: експерти розповіли, що буде з курсом

Читать на русском
Ерік Найманфінансовий аналітик

На даний момент, багато залежить від рішення МВФ та надання Україні кредиту.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівний партнер компанії Capital Times, фінансовий аналітик Ерік Найман, аналізуючи ситуацію на валютному ринку та коливання курсу.

«Якщо МВФ найближчим часом ухвалить рішення на користь України, це заспокоїть ринок та утримає курс у межах 27 грн/дол. до кінця цього року. Якщо МВФ відмовить у кредитуванні, тоді звичайно це може викликати зростання до 30 грн/дол. Поки можна сказати, що все йде до того, що МВФ не відмовить, якусь суму Україні надасть, ще якісь кошти нададуть інші міжнародні донори й це стабілізує валютний ринок», – вважає Найман.

Гривні – 20. Як змінювався курс національної валютиДо 20-річного ювілею української гривні «Слово і Діло» підготувало інфографіку, покликану показати шлях національної валюти з 1996-го до 2016 року.

Кандидат економічних наук Євген Невмержицький припускає, що різких стрибків курсу восени не буде.

«Валютний коридор буде триматися на рівні 25 грн/дол., максимум – 26,5 грн/дол. 26,5-27 грн/дол. – це психологічно ще якось прийнятно для населення, 80% якого вже практично перебуває за межею бідності. Такий курс ще не викличе соціальних загострень. Якщо курс піднімуть до 28-30 грн/дол., це стане проблемою для економіки, яку самостійно країна вже не вирішить», – проаналізував він.

Станом на 9 вересня Нацбанк зміцнив курс гривні до долара до 26,63.

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарева попередила, що фіксованого курсу гривні в Україні більше не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: