БПЛА-розвідники «Укроборонпрому» стежитимуть за полями українських аграріїв

Читать на русском
Кооперація між підприємствами Укроборнпрома та АПК дозволить завантажити потужності заводів додатковими замовленнями.

Підприємства ДК «Укроборонпром» і керівники провідних компаній аграрного сектора України домовилися використовувати безпілотні літальні апарати вітчизняного виробництва для потреб агропромислового комплексу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДК «Укроборонпром».

«Для потреб вітчизняних аграріїв можуть бути використані безпілотні літальні апарати. Пристрої отримали назву Spectator-М і призначені для тактичної розвідки й коригування вогню, отже здатні вести спостереження та аналіз за будь-якою поверхнею», – йдеться в тексті заяви.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що найближчим часом вітчизняні безпілотники будуть передані ЗСУСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначається, що Spectator-М розроблений фахівцями ВАТ «Меридіан» ім. С. П. Корольова разом із вченими НТКУ «Київський політехнічний інститут».

«Така кооперація дозволить завантажити потужності підприємств як аграрного, так і оборонного секторів економіки України додатковими замовленнями», – пояснили в «Укроборонпромі».

Ця співпраця вітчизняних підприємств дозволить не лише розширити сферу діяльності, але й вирішити соціально-економічні проблеми. Співпраця дозволить зберегти трудовий потенціал та створити нові робочі місця.

Нагадаємо, 3 березня 2016 року міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Міністерство оборони в 2016 році почне готувати операторів для безпілотних літальних апаратів.

Як повідомлялося раніше, Україна потребує створення серійного виробництва оперативно-тактичних і стратегічних безпілотних літальних апаратів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: