Трагедія в Києві: українці шоковані загибеллю журналіста Павла Шеремета

Читать на русском

Українці на своїх сторінках у соцмережах відреагували на загибель відомого білоруського й українського журналіста Павла Шеремета.

Сьогодні, 20 липня, рано вранці в центрі Києва пролунав вибух. На перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка вибухнув автомобіль, в якому перебував журналіст «Української правди», теле- і радіоведучий Павло Шеремет.

За попередніми даними, вибуховий пристрій був закладений під днище автомобіля, який належав керівнику «УП» Олені Притулі. Її в автомобілі в момент вибуху не було.

Шеремет народився в Мінську, перейшов у журналістику з банківської справи та зарекомендував себе як противник режиму чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Через тиск спецслужб і вирок до умовного терміну переїхав працювати в Росію, а потім – в Україну.

Загибель журналіста по-справжньому шокувала українців. «Слово і Діло» зібрало декілька публікацій із соціальних мереж із цього приводу.

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Журналіст Олексій Мацука впевнений, що вбивство Павла назавжди змінить українську журналістику.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак згадав, що з Павлом Шереметом його познайомив Борис Нємцов, який був застрелений минулого року в Москві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: