Марчук назвав кількість танків окупантів на Донбасі

Читать на русском
Армійськими корпусами бойовиків командують від 3 до 6 тисяч кадрових військових, зокрема офіцери Генштабу РФ.

У розпорядженні окупаційної влади на Донбасі є близько 700 танків різної модифікації, що більше, ніж у Німеччині та Великобританії разом узятих.

Про це заявив представник української сторони в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Абсолютно точно відомо, що з того боку є 702 танка трьох модифікацій. Це сучасні танки, вони готові до бою. Артилерійських систем різних – і ствольної артилерії, реактивної й мінометів – більше тисячі», – сказав він.

Марчук зазначив, що армійськими корпусами бойовиків командують від 3 до 6 тисяч кадрових військових, зокрема офіцери Генштабу РФ.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що мінський процес буде продовжено в 2016 роціСказано 29 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Від командувача корпусом, їхніх заступників та командувачів рот – це представники російського Генерального штабу... Десь від 3 до 6 тисяч – це кадрові російські військові без шевронів із точним визначенням ЗС РФ, але це кадрові російські військові», – сказав політик.

За його словами, два армійських корпуси, які Росія створила на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, – це близько 32-36 тис. добре підготовлених російських військових.

«Іноді здається, що це (Мінський переговорний процес – Ред.) нібито щось самостійне. Вирішує все не Мінська переговорна група та не Тристороння контактна група, а вирішують лідери «нормандської четвірки», – підкреслив Марчук.

Раніше стало відомо, що в Мінську не досягли згоди в питанні розведення сторін на Донбасі. Це питання перенесли на наступну зустріч контактної групи в Мінську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: