Парубій заявив, що Кремль готує провокації в Києві під час хресної ходи

Читать на русском

Зіткнення можливі 26 липня, коли процесія дійде до столиці.

Про це розповів спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми є свідками того, як одна з релігійних організацій, духовний центр якої зрозташований у країні-агресорі, мобілізує велику кількість своїх вірян і стягує їх до Києва на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою. За нашою інформацією, Кремль уже приготував сценарій провокацій на вулицях Києва на 26 липня», – сказав спікер.

Водночас народний депутат і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко порадив приділяти менше уваги хресній ході, не піддаватися на провокації й запевнив, що МВС та СБУ «уважно моніторять всю ситуацію навколо так званої «хресної ходи». Вивчаються особи організаторів, джерела фінансування та інші супутні деталі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині. 27 липня, напередодні святкування дня хрещення Русі-України, учасники ходи прибудуть до столиці, де зустрінуться з учасниками хресної ходи з Почаївської лаври.

На вихідних процесія дісталася Харкова. В Інтернеті з'явилися фото учасників хресної ходи з георгіївськими стрічками та значками із зображенням російського царя Миколи ІІ.

Соцмережі бурхливо відреагували на фото й відео, деякі користувачі відзначали, що серед учасників процесії багато молодих чоловіків спортивної статури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: