Хто найбільше працював над законами в лютому? Рейтинг законотворчої діяльності ВРУ

Читать на русском

За лютий року в апараті Верховної Ради було зареєстровано 316 законопроектів, авторами яких стали переважно народні депутати (загалом 269 ініціатив), Кабінет міністрів (38 законопроектів), а також Президент та його адміністрація (9 проектів законів).

При цьому серед нардепів найбільш продуктивною закономірно стала фракція «Блоку Петра Порошенка», що має в парламенті найбільшу кількість мандатів. Зі 140 законопроектів, поданих «БПП», під 12 є підпис Руслана Князевича, під 10 – Олександра Дехтярчука, і під 9 – Олексія Гончаренка та Віталія Курила.

107 законодавчих ініціатив подали до Верховної Ради депутати «Народного Фронту». Причому, тут найбільш працьовитими законотворцями виявилися жінки: Людмила Денісова і Олена Ледовських, на чиєму рахунку – по 16 проектів законів, а також Олена Бойко, яка стала авторкою 13 законопроектів.

На третьому місці за показником кількості законопроектів у лютому опинилася «Батьківщина», партійці котрої внесли до ВР 60 законодавчих ініціатив. Найактивнішими тут стали Сергій Власенко та Андрій Кожем’якін (17 і 16 законопроектів відповідно), а також Ігор Луценко, на рахунку якого 7 зареєстрованих проектів законів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: