Обіцяні Аваковим ID-картки почали оформлювати, але лише 16-річним

Читать на русском
Сьогодні в України розпочали видавати нові паспорти – так звані ID-картки, як і обіцяв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Сьогодні в Україні розпочали видавати нові паспорти – так звані ID-картки, як і обіцяв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Відповідну обіцянку міністра система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала в середині грудня 2015 року.

«Сьогодні міграційна служба розпочинає запровадження паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки (у європейських державах цей документ називають ID-картка)», – заявили у прес-службі Державної міграційної служби.

Водночас глава ДМС Максим Соколюк зазначив, що до ухвалення Верховною Радою законопроекту №3224 «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» новий документ оформлюватиметься безкоштовно громадянам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт громадянина України вперше.

Таким чином, Арсен Аваков виконав свою обіцянку.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в Україні з 11 січня 2016 року можна буде оформити внутрішній паспорт нового зразка у вигляді пластикової картки з електронним чіпом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: