Німеччина виділила Україні €48 млн безповоротних коштів

Читать на русском
Загальна сума фінансової допомоги, яку Україні надав уряд Німеччини, становить €136 мільйонів.

Загальна сума фінансової допомоги, яку Україні надав уряд Німеччини, становить €136 мільйонів.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Німеччина надає Україні €136 млн у рамках технічного співробітництва. З цієї суми €88 млн – кредитна допомога, і €48 млн – це грантова допомога, безповоротні кошти», – сказав Абромавичус після підписання протоколу про співпрацю між німецьким та українським урядами.

Він також розповів, що в рамках співпраці Німеччина підтримає децентралізацію та розвиток міст.

Україна щойно вилізла з болота, але не збирається зупинятися – АбромавичусМіністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус вважає, що Україна щойно вилізла з болота і їй потрібно продовжувати проводити реформи.

Своєю чергою, керівник департаменту федерального міністерства розвитку та співробітництва Андрегас Гіс зазначив, що цього року обсяг допомоги від Німеччини Україні збільшився.

«За минулий рік допомога з боку Німеччини збільшилася втричі – до €96 млн, а на поточний рік ми провели переговори про суму вже €136 млн», – сказав Гіс.

Нагадаємо, сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус і директор департаменту двостороннього співробітництва федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Андреас Гіс зробили ще один крок щодо співробітництва між країнами. Між урядами двох країн був підписаний протокол про співпрацю в галузі розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: