Гірше, ніж за Азарова. Як нинішня влада розгубила довіру українців

Читать на русском

За даними соціологічних досліджень, рівень недовіри до Президента, уряду й Верховної Ради на цю мить упав до рівня часів Революції Гідності, себто нинішнім можновладцям довіряють приблизно так само, як свого часу Віктору Януковичу, Миколі Азарову та VII скликанню Верховної Ради.

Цікаво, що традиційно найменше очікувань українці завжди пов'язували з головним законодавчим органом країни – Верховною Радою. 5 років тому, в червні 2010 року, різниця між відсотком тих, хто довіряє українським парламентарям і тими, хто довіряти їм не наважувався, складала 22% відсотки на користь других. У травні 2013 року кількість співвітчизників, що розчарувалися в народних обранцях, збільшилась на 39%. Проте історичного мінімуму показник недовіри до українського парламенту сягнув уже після Революції Гідності – мінус 63% станом на липень 2015 року.

Приблизно те ж саме відбувається і з рейтингами довіри до уряду та Президента. Кабміну Арсенія Яценюка також вдалося побити історичний мінімум у цьому сенсі, «перевершивши» навіть показник часів прем'єрства Миколи Азарова на 7%. У Президента справи дещо кращі, але і його вміння переконувати, схоже, дає слабину: різниця показників довіри та недовіри до Петра Порошенка в липні склала 33% не на користь Глави держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: