Півроку роботи Ради: «БПП» побив антирекорд за невиконаними обіцянками

Читать на русском
«Слово і Діло» презентувало результати власного моніторингу 6 місяців роботи Верховної Ради VIII скликання, відповідно до яких найбезвідповідальнішою політичною силою парламенту стала пропрезидентська партія.

За підсумками піврічного моніторингу роботи українського парламенту найбезвідповідальнішою політичною партією Верховної Ради VIII скликання виявився «Блок Петра Порошенка».

Партійці пропрезидентського блоку, навіть перебуваючи у коаліції та будучи представленими у виконавчій владі, провалили 48 власних обіцянок, йдеться у звіті системи народного контролю «Слово і Діло», озвученому аналітиком проекту Вадимом Михальченком.

При цьому варто відзначити, що «БПП» як найбільш численна партія, представлена в парламенті, дала найбільшу кількість обіцянок з усіх і найбільше їх виконала (141 з 1109).

На другому місці в антирейтингу безвідповідальності – «Опозиційний блок». Природно, що в опозиціонерів показники невиконання зобов'язань теж достатньо високі – 45 обіцянок за вказаний період.

Третьою стала «Самопоміч». Її нардепи примудрилися дати і не виконати 22 обіцянки.

Цікаво, що найменше провалених обіцянок – в пасиві колись найбільших популістів парламенту – «Батьківщини». Підопічні Юлії Тимошенко не впоралися з 10 власними зобов'язаннями.

Загалом же, від початку роботи нового парламенту було зафіксовано 5940 нових обіцянок народних депутатів, з яких, окрім «Блоку Петра Порошенка», найбільше роздали в «Народному фронті» та «Самопомочі». 458 обіцянок (тобто 7,7%) вже були виконані, 3,4% (або 203 обіцянки) вже отримали статус невиконаних.

Нагадаємо, днями «Слово і Діло» представило моніторинг року роботи столичного міського голови Віталія Кличка, відповідно до якого мер Києва виконав лише третину своїх обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: