У Мінрегіоні обіцяють забезпечити українців житлом за рахунок іноземних інвесторів

Читать на русском
У Міністерстві регіонального розвитку кажуть, що іноземні інвестиції в будівництво допоможуть створити ефективний механізм забезпечення населення масовим, доступним житлом

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що іноземні інвестиції в будівництво допоможуть створити ефективний механізм забезпечення населення масовим, доступним житлом.

Про це він повідомив під час наради з представниками Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства.

За словами Зубка, іноземні інвестиції допоможуть сформувати доступний ринок орендного житла, істотно скоротити або повністю ліквідувати квартирну чергу, а також впровадити доступне іпотечне кредитування.

Очільник Мінрегіону також зазначив, що за останні роки темпи поліпшення житлових умов українців, які перебувають на квартирному обліку, різко впали. За його словами, у разі збереження такої ситуації, для вирішення житлової проблеми Україні буде потрібно більше 100 років.

«Тому ми розробили детальний механізм забезпечення населення доступним житлом, реалізувати який ми зможемо вже сьогодні – у разі плідної співпраці з іноземними інвесторами», – заявив Зубко.

«По-перше, ми зможемо суттєво скоротити або повністю ліквідувати квартирну чергу. По-друге, отримаємо додаткові податкові надходження до Державного бюджету. З кожної інвестованої гривні майже 30 копійок вертатимуться країні у вигляді податків. І, нарешті, активізація будівництва відкриє додаткові робочі місця. За нашими розрахунками, під одного будівельника, задіяного у проекті будівництва орендного житла, мають з’явитися ще 7-8 робочих місць у суміжних галузях», – резюмував міністр регіонального розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: