Інфраструктура, благоустрій, самоврядування. Що обіцяють українцям в регіонах?

Читать на русском

Як свідчить дослідження системи народного контролю «Слово і Діло», регіонами, керівники яких роздали найбільше обіцянок за період з 1 березня по 20 квітня, були Львівщина, Полтавщина, Харківщина, а також Запорізька та Донецька області.

Сферами господарювання, на які найчастіше звертали увагу українські мери та губернатори, виявилися інфраструктура, благоустрій і місцеве самоврядування.

Цікаво також, що найбільше обіцянок за цей період пролунало з вуст голови Львівської ОДА Олега Синютки – 20. 15 нових зобов'язань узяв на себе голова Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко, 12 – харківський губернатор Ігор Райнін.

Серед мерів найбільш «багатообіцяючими» виявилися градоначальники Сум Олександр Лисенко (у нього 18 нових обіцянок) і Києва Віталій Кличко (17 обіцянок). Слідом за ними у рейтингу найбільш балакучих мерів розташувався очільник Харкова Геннадій Кернес.

А от хто протягом цих 7 тижнів був небагатослівним – то це міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов та губернатор Волині Володимир Гунчик, в активі яких немає жодної зафіксованої обіцянки. Крім того, в рейтингу не враховані дані міських голів Донецька і Луганська, адже адміністрації цих міст перебувають під контролем бойовиків.

Із системою народного контролю «Слово і Діло» ви зможете спостерігати ситуацію в динаміці, адже відтепер сайт щомісяця публікуватиме звіти про активність міських та обласних керівників України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: