Найбільш відповідальна влада – на Черкащині. Рейтинг по регіонах України

Читать на русском

«Слово і Діло» пропонує інфографіку відповідальності чиновників на місцях станом на квітень. Ми проаналізували рівень відповідальності градоначальників обласних центрів і голів обласних адміністрацій та вивели їх середній показник в регіоні в цілому.

Під поняттям «рейтинг відповідальності» система народного контролю «Слово і Діло» має на увазі співвідношення кількості обіцянок чиновника у цілому до кількості виконаних обіцянок.

Варто пояснити, чому Дніпропетровська область має рівень відповідальності 10%. Нинішній губернатор регіону Валентин Резніченко був призначений на посаду 26 березня. За час головування областю він дав 10 обіцянок (2 виконаних, 2 невиконаних, 6 в процесі). Рівень відповідальності Резніченка у системі «Слово і Діло» становить 20%. Зазначимо, що обіцянки губернатора Дніпропетровщини – довгострокові, тому їх виконання потребує часу.

Що стосується самого Дніпропетровська, то в.о. міського голови Галина Булавка перебуває на своїй посаді лише з 5 березня поточного року – до цього часу «Слово і Діло» не зафіксувало жодної публічної обіцянки чи заяви Булавки. Рівень її відповідальності – 0%. Вона є непублічним чиновником.

Таким чином, Булавка розділяє 20% відповідальності губернатора Дніпропетровщини Резніченка, і як результат – 10% в області.

Майже аналогічна ситуація і на Хмельниччині. Зокрема, очільник області Михайло Загородний, який також перебуває на своїй посаді з початку березня, має у своєму активі лише 1 обіцянку, яку дав 6 квітня під час особистого прийому громадян. Вона також є довгостроковою, тому рівень відповідальності чиновника по області – 0%.

В. о. мера Хмельницького Костянтин Чернилевський теж має рівень відповідальності 0%. Це пов’язано з тим, що в основному виконуючий обов’язки міського голови роздає доручення та розпорядження, які «Слово і Діло» не відносить до обіцянок. Крім того, Чернилевський, як і його колега Булавка, є непублічним чиновником і виконує здебільшого представницьку та технічну функції.

Якщо Ви побачили чи почули обіцянку будь-якого іншого політика або чиновника, зміст якої, на Вашу думку, має дізнатись вся країна, надсилайте її нам на електронну адресу [email protected] з поміткою «Обіцянки політиків». Ми завжди раді співпраці з Вами, адже лише разом МИ ЗМУСИМО ПОЛІТИКІВ ВІДПОВІДАТИ!

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: