Зеленський заявив про «ворожу активність» проти Сумщини й Чернігівщини

Окупаційна армія активізувала свої дії проти двох областей України – Сумської та Чернігівської.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

За його словами, ЗСУ фіксують на цих напрямках диверсійні групи та посилення обстрілів. Україна відповідає на агресію вогнем, «як і належить».

«Наше завдання абсолютно зрозуміле – зірвати російську спробу розширити війну. Виконання цього завдання залежить буквально від кожного, хто зараз на позиціях зараз – від Чернігова до Вовчанська, від Харкова до Донеччини. Для окупанта не має бути жодного безпечного місця на українській землі», – наголосив Зеленський.

Він додав, що на Харківщині продовжуються контрударні дії ЗСУ.

«Бригадний генерал Михайло Драпатий за цей напрямок відповідає безпосередньо на місці, і йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили. Зараз усе більше стає наших результатів – ми знищуємо піхоту окупанта, техніку», – заявив президент.

Нагадаємо, голова ОВА Олег Синєгубов сьогодні заявив, що російська армія намагається розтягнути оборону ЗСУ та збільшити протяжність лінії фронту на півночі Харківської області.

Увечері у Генштабі повідомили, що українським військовим вдалося завдати вогневої поразки та потіснити окупантів на Харківському напрямку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО