Хабар посадовцю УЗ: підозрюваному знову продовжили арешт

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 грудня строк арешту підприємця Ігоря Бутанова, якого НАБУ і САП підозрюють у наданні Toyota Camry в якості неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку. Водночас йому зменшили заставу.

Таке рішення 13 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Бутанова до 22 жовтня. Альтернативою йому визначили 25 млн грн. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт Бутанова.

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному (Ігорю Бутанову – ред.). Строк дії ухвали в частині продовження застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою - 60 днів, а саме до 11 грудня 2023 року включно, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Альтернативою йому визначили 8 млн грн застави. У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками та службовими особами філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» та АТ «Укрзалізниця»; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця», «Укрзалізниця та здати на зберігання прокурору закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО