Ізраїль переніс наземну операцію у секторі Гази, яку планував на вихідні – NYT

Армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції, яку планували на ці вихідні через погану погоду.

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в армії Ізраїлю.

За словами ізраїльських офіцерів, спочатку вторгнення планувалося на вихідні, але було відкладено на кілька днів через хмарність. Наголошують, що погана погода ускладнила б пілотам і операторам безпілотників забезпечення повітряного прикриття сухопутних військ.

У виданні також пишуть, що під час спецоперації, окрім піхоти, ізраїльські ударні сили включатимуть танки, саперів і спецназ. Сухопутні війська прикриватимуть бойові літаки, вертольоти, безпілотники і артилерія, що стрілятиме з суші і моря.

Офіцери наголосили журналістам, що їхня ціль – розгром ХАМАС та ліквідація його лідерів, відповідальних за напад на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, 14 жовтня армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію верхівки ХАМАС, яка керувала нападом минулої суботи, 7 жовтня. Того ж дня стало відомо, що під час боїв було ліквідовано Мерада Абу Мерада, який був одним з відповідальних за напад на ізраїльтян.

До слова CNN писали, що спецслужби Сполучених Штатів задовго до дня нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль мали інформацію, що угруповання ймовірно готує атаку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО