Російським загарбникам бракує контрбатарейних радарів – британська розвідка

Російські окупанти, які воюють проти України, страждають від дефіциту контрбатарейних радарів.

Про це повідомляє британська розвідка.

Після звільнення з посади командувача 58-ї загальновійськової армії рф на Запорізькому напрямку генерал-майор Іван Попов заявив, що однією з головних його скарг була відсутність контрбатарейної боротьби.

Наразі росія страждає від зростаючого дефіциту контрбатарейних радарів, особливо сучасних «Зоопарк-1М». Лише невелика їх частина, ймовірно, залишиться в Україні в робочому стані.

«Живучість російських сухопутних військ залежить від ефективного виявлення української артилерії і нанесення по ній ударів, часто власною артилерією. Ключовим компонентом такого підходу є контрбатарейні радари, які дозволяють командирам швидко визначати місцезнаходження ворожих гарматних ліній», – пояснюють у розвідці.

У дописі також додають, що на початку липня цього року в районі 58-ої армії рф було знищено ще один «Зоопарк».

«Пріоритет, який Попов, очевидно, надавав цій проблемі, підкреслює, що артилерія продовжує відігравати центральну роль у війні», – наголошують у розвідці.

Нагадаємо, українські захисники знищили на Донбасі російську зенітно-ракетну систему С-400 з якої у червні цього року загарбники вдарили по Краматорську.

Додамо, російська армія за добу втратила 620 військових, 8 танків, 8 бойових броньованих машин, 23 артилерійські системи, 4 РСЗВ, 3 засоби ППО, 8 безпілотників, 26 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО