Чим раніше Україна отримає зброю, тим швидше до Європи повернеться впевнений мир – Зеленський

Україна потребує західної зброї для того, аби закінчити війну, яку розпочала росія. Допомога від партнерів і союзників необхідна саме зараз.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцелером Німеччини Олафом Шольцем.

«Зараз у нас у всіх дуже мало часу. Я говорю не про сьогодні, я говорю про тижні та місяці, які у нас попереду. А отже – це про зброю, яка потрібна для миру, бо треба зупинити розв’язану росією війну», – наголосив Зеленський.

Український лідер подякував Франції за надання перших легких танків, а Німеччині – за системи ППО.

«Все очевидно. Чим раніше Україна отримає потужну далекобійну зброю, Еммануеле, чим раніше наші пілоти зможуть отримати сучасні літаки, Олафе, чим сильніша буде наша танкова коаліція, – я вам вдячний за те, що ви почали цей шлях, – тим швидше закінчиться ця агресія Росії і ми повернемо Європі впевнений мир», – підкреслив президент України.

Також Зеленський додав, що вірить, що ця зустріч «посилить нашу єдність — оборонну, санкційну, політичну».

Нагадаємо, Зеленський 8 лютого прибув з візитом до Франції для зустрічі з її президентом Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Перед цим відбулася його зустріч з прем'єр-міністром Сполученого королівства Ріші Сунаком. Володимир Зеленський виступив з промовою у британському парламенті, де особисто подякував британському народу за надану Україні військову допомогу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО