Рф примусово вивезла на свою територію майже 1,5 мільйона українців — Денісова

Російська федерація примусово вивезла на свою територію майже 1,5 мільйона українських громадян, із яких понад 240 тисяч — діти.

Про це розповіла Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у Давосі під час проведення Світового економічного форуму.

Вона заявила про наявність переконливих доказів, що росія завчасно готувала таку примусову депортацію та розраховувала вивезти понад два мільйони українських громадян.

«У мене є директиви, які були надані вищим керівництвом рф відповідним органам, щоб створити пункти тимчасового розміщення наших громадян. І ми знаємо, де вони розміщені, скільки їх розміщено та за яких умов вони розміщені», — зазначила Денісова.

Омбудсмен також наголосила на необхідності на міждержавному рівні розвʼязати питання щодо повернення українських громадян. За її словами, російська влада зараз влаштовує українських дітей у російські школи, цим самим знищується національна ідентичність наших дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали, що майже 95 тисяч депортованих маріупольців утримуються на території росії у спеціальних таборах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО