«Абсолютне зло»: Зеленський висловився щодо ракетного удару рф по Лозовій

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар окупантів по Лозовій на Харківщині, внаслідок якого було зруйновано відремонтований Палац культури, а також постраждали мирні жителі.

Коментар президента оприлюднено на його сторінці в Telegram.

«Харківщина. Місто Лозова. Російський ракетний удар по щойно реконструйованому будинку культури. Семеро постраждалих, серед яких 11-річна дитина. Окупанти визначили своїми ворогами культуру, освіту та людяність. І не шкодують для них ні ракет, ні бомб. Що в голові в людей, які обирають ось такі мішені? Абсолютне зло, абсолютна дурість», - написав він.

Внаслідок обстрілу сталася часткова руйнація будівлі та спалахнув утеплювач даху. Пожежу вдалося загасити протягом години. На місці працювали 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 15 осіб особового складу ДСНС.

У ЗМІ також написали про те, що удар по Лозовій, ймовірно, було завдано крилатою ракетою Х-22 з борту далекого бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3.

Палац Культури реставрували у 2020 році у рамках програми «Велике будівництво». Орієнтовно ремонт коштував близько 60 млн грн.

Нагадаємо, раніше у травні окупанти вже двічі завдавали ракетних ударів по Лозовській громаді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО