Окупанти хочуть знести «Азовсталь» – міськрада

Окупанти росії та ватажки «ДНР» планують знести завод «Азовсталь», що знаходиться в Маріуполі, на його місці хочуть створити паркову зону.

Про це повідомляє міська рада Маріуполя.

«У «ДНР» планують знести «Азовсталь». Для чого? У ЗСУ незабаром з'являться сили для деокупації Маріуполя. Росіяни превентивно знищують важливий для України промисловий комплекс. Вони хочуть стерти будь-яке нагадування про героїчний подвиг українських військових», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що «Азовсталь» – це унікальний промисловий об'єкт. Металургійний комбінат повного циклу забезпечує 10 тисяч робочих місць, мільярди доларів до бюджету та якісну продукцію. Зокрема, 7 тисяч тонн сталі, 6 млн тонн чавуну та 4,5 млн тонн металопрокату.

Водночас, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомляє, що ватажки «ДНР» хочуть відновити завод імені Ілліча, а на місці «Азовсталі» відкрити паркову зону.

Нагадаємо, 17 травня президент Володимир Зеленський оголосив про початок операції із порятунку захисників Маріуполя з «Азовсталі».

Як розповіла віце-прем'єр Ірина Верещук, було евакуйовано 52 важкопоранених українських військових, яких потім розраховують обміняти на російських військовополонених.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО