У Генштабі пояснили, навіщо росія завдає ударів по залізниці

Російські війська завдають ракетних ударів по залізничних станціях через те, що хочуть зруйнувати шляхи постачання, якими поставляється військова допомога від країн-патнерів.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ в понеділок, 25 квітня.

Як розповіли в Генштабі, російські війська завдають ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури, у тому числі із залученням стратегічних бомбардувальників, кораблів та підводних човнів. Намагаються зруйнувати шляхи постачання військово-технічної допомоги від країн-партнерів. Для цього концентрують удари по залізничним вузлам.

Також противник продовжує збільшувати систему протиповітряної оборони далекого діяння з допомогою переміщення з Росії додаткових зенітних ракетних комплексів, намагається створити запаси боєприпасів, матеріально-технічних засобів і спеціальної інженерної техніки.

Російським командуванням не припиняється пошук шляхів поповнення втрат особового складу в підрозділах, які безпосередньо беруть участь у війні на території України.

Вранці 25 квітня в «Укрзалізниці» повідомили про влучення п'яти залізничних станцій під ракетний удар російських окупантів.

Також ми писали про те, що ракетний обстріл залізничних станцій вранці в понеділок, 25 квітня, став одним з найважчих від початку війни. Відновлення інфраструктури триватиме кілька місяців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО