Танки, що обстрілюють АЕС – це вкотре пробите дно – головний інженер Чорнобильської АЕС

Головний інженер Чорнобильської АЕС Микола Штейнберг заявив, що обстріл Запорізької АЕС це варварське ставлення до людства загалом та кожного людського життя окремо.

Про це йдеться у його зверненні.

«Я, Микола Штейнберг, головний інженер Чорнобильської АЕС з травня 1986 по березень 1987 року, знаю, що таке ядерна катастрофа не за підручниками, не за статтями в газетах, не за заявами політиків. Я знаю, що це для дітей та дорослих, для рідних та близьких, для тих, хто поруч із епіцентром та тих, хто за тисячі кілометрів. Я знаю, як мирний атом убиває друзів. Я знаю яких сил і скільки життя вартує боротьба з мирним атомом, що вийшов з-під контролю», – зауважує інженер.

Штейнберг наголошує, що танки, що обстрілюють АЕС – це вкотре пробите дно, аморальне та варварське ставлення до людства загалом та кожного людського життя окремо.

«Що ще має зробити цей покидьок, щоб світ зрозумів що не глобальне потепління навколишнього середовища вб'є всіх? Вб'є цей божевільний, оточений його співучасниками, вже давно пов'язаних з ним кров'ю та своїм високодуховним вигаданим світом, готовим та здатним убивати дітей на території чужої держави та обстрілювати атомні станції», – додав Штейнберг.

Він також зауважив, що жоден з керівників російської атомної енергетики не лише не засудив злочинні дії Путіна, але й навіть не висловив побоювання щодо наслідків.

Енергетикам України він побажав витримки, адже наразі вони мають боротись з цим наодинці.

Нагадаємо, цієї ночі внаслідок обстрілу російськими військами на території ЗАЕС виникла пожежа. Зайнялося три поверхи з п'яти одного з будівель навчально-тренувального комплексу.

Окупанти не давали змоги пожежникам підібратися до об'єкта, обстрілюючи їх.

Пізніше рятувальники змогли загасити пожежу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО