Квіти біля посольства, вибачення та мітинги: як Україну підтримують у різних країнах світу

Російська Федерація напала на Україну вранці 24 лютого. Спочатку пролунали численні вибухи у багатьох українських містах. Реакція світових лідерів не змусила на себе чекати. Майже відразу глави держав почали повідомляти про запровадження санкцій проти агресора У низці міст по всьому світу люди почали виходити на вулиці та підтримувати Україну. Що відбувається у різних містах по світу, дивіться у матеріалі «Слово і діло».

Акції на підтримку України влаштували буквально по всьому світу – і в Європейських містах, і в Америці, Грузії. У Росії також населення виходить на мітинги із закликами зупинити війну.

Так, у Санкт-Петербурзі тисячі росіян вийшли на вулиці з гаслом «Ні війні»!

Один із мітингувальників у Санкт-Петербурзі розповів про ситуацію українському виданню.

«Я зараз у центрі Санкт-Петербурга. Вже багато людей вийшло. Але ще не настільки, хоча підходять, мабуть, після навчання, роботи. Людей затримують. Десятки автозаків, сотні росгвардійців у всьому спорядженні. Ловлять, б’ють. У банкоматах грошей нема, долари не забрати. Тобто можна зняти максимум 100-200. Через те, що цей п***р накоїв, ми тепер точно будемо країною третього світу», – розповів один із мітингувальників у Пітері.

У Москві очевидці також повідомляють про затримання людей. Натовпи людей також виходять з аналогічним гаслом.

Величезні натовпи людей на підтримку України спостерігаються і у Грузію.

Посольство України в Чехії також поділилось фото, де сотні людей стоять на вулиці з плакатами та українськими прапорами.

У Братиславі, наприклад, колона людей прямує до посольства Росії.

Користувачі соцмереж активно поширюють пости з підтримкою України та розповідають, що відбувається у їхніх містах за кордоном.

«Українська діаспора в місті Малага, Іспанія, моя бабуся там осьо скинула. Українці в усьому світі з вами! Ми разом і пишаємося», – підписала фото користувачка Twitter.

Не залишилась осторонь і Туреччина. Там громадяни прийшли під українське посольство.

«Після нападу Росії на Україну українська діаспора та кримськотатарська діаспора в Анкарі зійшлися перед посольством України», – написала відомство то поділилось фото.

У Сербії до посольства України сьогодні зносили квіти та плакати з написом «Вибачте!».

Масові мітинги на підтримку України пройшли і в Парижі. На вулицях гучно лунала українська музика, а люди виходили з національною символікою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як реагують світові лідери на вторгнення Росії в Україну.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО