Підвищення зарплат медикам: хто отримає 13,5 та 20 тисяч гривень

У МОЗ України оприлюднили роз'яснення про підвищення зарплати медпрацівникам, встановлене постановою Кабінету міністрів із січня цього року.

Подробиці уточнили на сайті МОЗ.

Як повідомляється, ця постанова поширюється абсолютно на всіх працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я.

Так, базову зарплату не менше 20 тисяч гривень встановлено для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я.

Базова зарплата не менше 13500 гривень виплачуватиметься медичним сестрам, які здобули таку медичну освіту: професійний молодший бакалавр; фахівець із початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, (раніше – середня спеціальна освіта); перший (бакалаврський) рівень вищої медичної освіти; магістр з медсестринства.

У міністерстві нагадали, що Кабмін встановив базовий рівень заробітної плати для лікарів та медсестер. Тобто медики, які працюють на повну ставку, не можуть отримувати зарплату менше, ніж зазначено у ухвалі. При цьому цей рівень заробітної плати не є фіксованим та може бути збільшений керівником медустанови.

Нагадаємо, 12 січня уряд затвердив підвищення зарплат медикам.

Раніше повідомлялося, що медики можуть отримати житло у лізинг.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО