Російські дипломати хочуть зірвати візит Папи Франциска до України – посол

Папа Римський Франциск приїде в Україну задля миру і до суспільства, яке зболене горем і трагедією війни. Однак російські дипломати роблять усе, аби цей візит не відбувся.

Про це в інтерв'ю Главкому розповів посол України у Ватикані Андрій Юраш.

Андрій Юраш зауважив, що Папа Римський навряд чи втручатиметься у внутрішньоправославну ситуацію в Україні.

«Розуміючи усю складність стосунків усередині православного середовища, він не буде на цьому робити спеціального акценту, усвідомлюючи складові, які визначають внутрішню українську ситуацію. Він захоче створити молитовну атмосферу, яка вирішить питання миру і діалогу, комунікації усіх з усіма, у тому числі всіма релігійними спільнотами, задля досягнення миру», – розповів він.

Наразі не відомо конкретної дати візиту Папи Римського. Андрій Юраш наголосив, що російська дипломатія потужно працює у ватиканському напрямку і робить усе, щоб цього візиту не було.

«Буквально нещодавно прозвучали меседжі від глави Відділу зовнішніх церковних зносин Російської православної церкви (РПЦ) митрополита Іларіона (Алфеєва). На його думку, візит Папи до України є малоймовірним. Насправді цим він видає бажане за дійсне, так би мовити, моделює ситуацію», – додав посол.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у Різдвяному посланні закликав не допустити поширення конфлікту на сході України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО