Україна спростить перетин лінії розмежування через КПВВ на Донбасі – Верещук

Україна до кінця 2021 року спростить процедуру перетину лінії розмежування через контрольні пункти в'їзду та виїзду на Донбасі, скасувавши обов'язкове скачування додатку «Дій Вдома».

Про це заявила міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук у коментарі виданню Новини Донбасу.

«У нас є обмеження через ковід. Я побачила, наскільки це проблема для пенсіонерів, для літніх людей, для жінок з дітьми, для всіх, хто перетинає КПВВ. Вони повинні завантажити додаток Дій Вдома. Для цього потрібен смартфон. Люди не мають стільки грошей, щоб дозволити собі купити смартфон» - розповіла вона, зазначивши, що висновки зроблені за підсумками її відвідування КПВВ у Станиці Луганській.

Верещук додала, що обговорила ситуацію з президентом Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем - і обидві її пропозицію підтримали.

«Якщо все буде добре, то ми до кінця року знесемо це обов'язковий додаток і люди зможуть, не страждаючи, перетинати КПВВ» - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Верещук анонсувала, що українці, які перетинають кордон з тимчасово окупованих територій, зможуть вакцинуватися біля КПВВ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО