Головна ялинка країни: у КМДА розповіли про тематику прикрас цього року

Головна ялинка України на Софійській площі у Києві цього року буде присвячена Різдвяній дивоночі. Її традиційно відкриють 19 грудня.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА у п'ятницю, 3 грудня.

За інформацією Департаменту культури, тема головної святкової локації на Софійській площі присвячена Різдвяній дивоночі, коли народився Ісус Христос.

Основу новорічного дерева прикрасять як традиційний вертеп, який в Україні здавна було прийнято зводити до Різдва. Навколо ялинки стоятимуть фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників.

Планується, що цей вертеп буде найбільшим у Європі. Новорічне дерево прикрашатимуть 10 тисяч прикрас — іграшки червоного та золотого кольорів.

Як повідомили організатори, новорічну ялинку заввишки 31 метр урочисто запалять у Києві 19 грудня. Дерево засяє 10-кілометровою гірляндою теплого кольору у вигляді великого куполу.

Навколо ялинки розташують розважальні локації: фотозони, дитячі іграшки, майстерню, музей новорічних прикрас, сцену.

До ярмаркового містечка будуть вести чотири урочисто прикрашені арки, з чотирма люстрами в центрі кожної. Навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому розташують ковзанку як тунель для любителів спортивних розваг.

Також на площі розмістять теплу арт-зону для відпочинку. Святкову атмосферу створюватиме різдвяна музика.

На Володимирському проїзді працюватимуть ярмарок, який буде прикрашений ілюмінацією, та зона фудкорту. Їжу готуватимуть у стилі «стріт-фуд»: бутерброди та снеки, які зручно взяти та відійти, додали у пресслужбі.

Нагадаємо, що на Софійській площі вже почали встановлювати головну ялинку країни. Загалом планують відкрити 14 новорічних локацій для киян та гостей міста.

У Києві також затвердили адреси та дату початку роботи ялинкових базарів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО