У НАН спрогнозували розвиток епідемії коронавірусу в листопаді

Національна Академія наук України (НАНУ) опублікувала прогноз розвитку епідемії коронавірусу в Україні протягом листопада 2021 року.

Прогноз розміщений на сайті НАНУ.

Грунтуючись на моделюванні ситуації при збереженні поточних тенденцій, Академія передрікає вихід в листопаді на цифру в середньому до 20-22 тисяч випадків коронавірусу на добу. Середня кількість смертей в день, згідно з тими ж розрахунками НАНУ, складе 666 осіб протягом як мінімум одного тижня листопада.

«Відповідно до розглянутих сценаріїв, регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих є Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Львівська, Одеська, Полтавська, Харківська, Хмельницька області та м.Київ» - йдеться в прогнозі.

Також в НАНУ попереджають про те, що в листопаді може відбутися перевантаження в системі реєстрації нових випадків коронавірусу, що призведе до перебоїв в оновленні даних про захворюваність і негативно позначиться на їх достовірності.

Нагадаємо, що 9 листопада Україна встановила новий антирекорд зі смертності. За минулу добу, 8 листопада, в Україні було виявлено 18 988 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. До лікарень госпіталізували 2 967 осіб, летальних випадків – 833, одужали – 16 609 осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО