Бойовики продовжують блокувати більшість КПВВ на Донбасі

На лінії розмежування повноцінний пропуск здійснюється лише в одному із семи відкритих КПВВ.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Проте вільному переміщенню громадян перешкоджають окупанти, які заблокували рух у більшості дорожніх коридорів», – йдеться в повідомленні.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 586 осіб та 91 транспортний засіб до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас, 507 осіб та 107 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». У порівнянні з попереднім періодом інтенсивність пасажиропотоку зменшилась на 16 %. Всього за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 8 160 осіб, а на контрольовану територію – 7 289 осіб.

Нагадаємо, сепаратисти поставили нову умову відкриття КПВВ на Донбасі. Відомо, що бойовики ОРДЛО висунули українській стороні нову претензію: Україна нібито неправильно визначила точку, з якої починається контроль над «сірою зоною».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО