В Україні зареєстрували понад 6,5 тисяч земельних угод – Шмигаль

Ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі. Кількість зареєстрованих угод перевищила 6,5 тисяч.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль про це повідомив у Facebook.

«Ринок землі продовжує функціонувати в штатному режимі, спокійно і без конфліктів. Кількість зареєстрованих угод вже перевищила 6,5 тисяч. Кожен може реалізувати право вільно розпоряджатися землею, і все більша кількість укладених угод є свідченням, що ринок є дієвим, прозорим та працює на користь українських громадян», – відзначив Шмигаль.

Він також додав, що уряд ухвалив два важливі документи, які створюють додаткові інструменти підтримки невеликих фермерських господарств. Зокрема, мова йде про відшкодування фермерам втрат внаслідок можливого пошкодження посівів. А також про механізм, за яким надаватимуть бюджетну субсидію виробникам гречки до 5000 грн за один гектар, але не більше ніж на 300 гектарів оброблюваних угідь одним отримувачем.

Нагадаємо, у Мін'юсті пояснили, через що в українців можуть забирати землю. В Україні можна втратити право на земельну ділянку. Однак це можливо тільки в тому випадку, якщо, згідно із законодавством, аж до 1 січня 2025 року власник земельної ділянки/паю або його спадкоємець не оформив право власності на землю.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО