Невідомі «замінували» Чорнобильську АЕС

Сьогодні надійшла інформація про замінування Чорнобильської атомної станції. Правоохоронці шукають вибухівку на території підприємства.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

«Дві години тому було отримано анонімного листа щодо мінування Чорнобильської атомної електростанції і можливого вибуху на ЧАЕС. Підрозділи поліції разом з підрозділами СБУ та безпекою ЧАЕС оперативно відреагували на інформацію, перекрили всі КПП Чорнобильської зони, повідомили підприємства про можливу загрозу і підвищену увагу в зв'язку з введеними заходами безпеки. На даний момент інформація перевіряється, відпрацьовуються ділянки можливого правопорушення, пріоритетним напрямком дій є безпека людей, які на цей момент знаходяться в Зоні відчуження», - повідомили у відомстві.

Після надходження повідомлення про мінування АЕС створено оперативний штаб, до якого увійшли представники СБУ, Нацполіції, ДСНС.

На думку члена громадської ради при Держагентстві України з питань управління зоною відчуження Ярослава Ємельяненка, повідомлення про мінування АЕС відправили сталкери.

«Зазвичай таким чином розважаються «сталкери», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, мінування АЕС могло статися через останні зміни до законодавства щодо криміналізації статті за нелегальне проникнення до зони відчуження.

Нагадаємо, в Одесі у вівторок, 27 липня, замінували будівлю міськради.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО