Катастрофа військового літака на Філіппінах: названа кількість жертв

На Філіппінах у результаті падіння літака Військово-повітряних сил країни загинули щонайменше 29 людей. Також десятки постраждалих.

Про це повідомляє AFP.

За словами офіційних осіб, щонайменше 29 людей загинули і близько 50 отримали поранення, коли філіппінський військовий літак з військовими на борту розбився і загорівся після того, як пропустив злітно-посадкову смугу.

92 людини, більшість з яких недавні випускники армії, які перебували на борту транспортного літака «C-130 Hercules», коли сталася аварія, коли він намагався приземлитися на острові Джоло у провінції Сулу близько полудня у неділю.

Командувач збройними силами генерал Сіріліто Собеджана уточнив, що літак віз військових з міста Кагаян-де-Оро на південному острові Мінданао, де він зачепив злітно-посадкову смугу, намагаючись приземлитися на Джоло.

Літак спробував «відновити потужність, але не зміг», додав він.

Всі врятовані з літака зараз знаходяться на лікуванні у прилеглому госпіталі.

Представник ВПС країни підполковник Мейнард Маріано заявив, що причина аварії буде розслідуватися. Військові розцінюють інцидент як нещасний випадок.

Нагадаємо, на Філіппінах сьогодні вранці розбився літак Військово повітряних сил країни. Повідомлялося, що на його борту перебували щонайменше 85 осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО