У Кабміні озвучили головну задачу до запуску Кримської платформи

У Кабміні озвучили одне з головних завдань, яке необхідно виконати до запуску Кримської платформи. До запуску платформи потрібно схвалили низку законопроектів.

Про це сказав заступник міністра з питань реінтеграції Ігор Яременко під час панельної дискусії «Національна стійкість: як окупація Криму впливає на Україну».

За його словами, Мінреінтеграції хоче прийти в Кримську платформу «не з порожніми руками», а з цілою низкою завдань.

«Одне з найбільших наших завдань - представити новий законопроект, націлений на те, щоб дати відповіді на питання тих, хто сьогодні проживає на тимчасово окупованих територіях», - заявив Яременко.

Заступник міністра пояснив, що мова йде про статус жителів окупованих територій, які проти своєї волі отримали паспорти Російської Федерації.

«Люди ставлять прості питання - що станеться зі мною, якщо я взяв паспорт Російської Федерації, тому що мене змусили. Ми сподіваємося вже на початку літа представити в Раді проєкт закону, який відповість на всі ці питання», - сказав він.

Яременко додав, що зараз ведеться робота над ще одним законопроектом, який пов'язаний зі статусом кримських татар. В наступному місяці цей документ представлять парламенту.

Раніше в МЗС оголосили напрямки роботи Кримської платформи.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО