Вакцина AstraZeneca може прибути завтра вранці, а Pfizer на початку березня – заступник голови ОПУ

Перша партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca може прибути з Індії в Україну вранці у вівторок, 23 лютого. Терміни отримання американо-німецької вакцини Pfizer змістилися.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» в Києві у понеділок, 22 лютого.

Він нагадав, що глава МОЗ Максим Степанов вирушив до Індії, щоб особисто проконтролювати відправлення першої партії COVID-вакцини.

«Вакцина (AstraZeneca - ред.) вже в дорозі. Вона вранці (23 лютого - ред.), я сподіваюся, вже буде в Україні. Вона вже в літаку. Однак перша партія вакцини їде не напряму до України через деякі логістичні проблеми», - сказав Тимошенко.

При цьому, за його словами, вже для наступних партій вакцини МОЗ відпрацьовує з логістами коротший шлях доставки.

«Фактично, я вважаю, що Україна кожні десять днів або щотижня зможе отримувати нову партію цієї вакцини (AstraZeneca - ред.)», - додав він.

Заступник голови ОПУ також повідомив, що вакцина проти COVID-19 американської компанії Pfizer прибуде до України на початку березня.

«За ініціативи COVAX ми отримуємо Pfizer. Це повинно було статися наприкінці лютого, але програма змінила дату доставки, і очікуємо зараз на початку березня», - уточнив він.

Нагадаємо, сьогодні вранці в МОЗ заявили, що вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca прибуде до України найближчими днями.

Раніше глава Кабміну Денис Шмигаль уточнив терміни постачання вакцини Pfizer.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО