У ВООЗ назвали чотири гіпотези, як COVID уперше передався людині

Міжнародна група вчених Всесвітньої організації охорони здоров'я висунула чотири гіпотези того, як коронавірус передався людині.

Про це пише Sky News.

Перша гіпотеза – людина заразилася прямо від тварини, проте малоймовірно, що це від кажана. ВООЗ рекомендує подальші дослідження.

Друга гіпотеза – перехід від «проміжного господаря», який «потенційно ближче до людей». У ВООЗ це називають найбільш вірогідною версією, однак вона потребує додаткових досліджень.

Третя версія, що COVID-19 міг передатися людині через заморожені продукти, «що виступають в якості поверхні для передачі вірусу людині». Це також вимагає подальших досліджень.

Четверту теорію про витік коронавірусу з китайської лабораторії назвали «надзвичайно малоймовірною».

Зазначимо, що вчені заявили, що неможливо встановити, як коронавірус потрапив на ринок в Ухань. У ВООЗ припускають, що вірус міг виникнути і не в Ухані. За їх даними, СOVID міг циркулювати за межами китайського міста до перших зареєстрованих випадків.

Нагадаємо, експерти з групи ВООЗ приїхали три тижні тому в Ухань, аби дослідити походження коронавірусу. Китайська влада надала їм повний доступ до всіх замовлених об'єктів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО