На ЗНО-2021 змін правил правопису не буде – Мін'юст

Рішення ОАСК про визнання протиправною постанову Кабміну про новий правопис і його скасування ще не набуло чинності. Український правопис, затверджений у 2019 році, поки залишається чинним. Учасники ЗНО можуть готуватися за ним.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook у понеділок, 1 лютого.

«Щодо «скасованого» (насправді ні) українського правопису минулого четверга Окружний адміністративний суд м. Києва виніс судове рішення, яким визнав протиправною та скасував постанову Кабінету Міністрів України «Питання українського правопису» від 22/05/2019 №437 зазначене вище рішення НЕ набрало законної сили і НЕ набере найближчим часом, оскільки ми подамо на нього апеляційну скаргу. до закінчення розгляду нашої апеляції постанова Кабміну залишатиметься чинною тобто український правопис, затверджений у 2019 році, залишається чинним», - написав Малюська.

За його словами, це також означає, «що учні можуть спокійно продовжувати вчити український правопис, затверджений у 2019 році, і готуватися по ньому до ЗНО в цьому році».

«З огляду на стандартну тривалість судового розгляду в умовах пандемії, ми не очікуємо якихось сюрпризів з правопису до закінчення ЗНО. Тому як мінімум до цьогорічного ЗНО зміна правил правопису не відбудеться», - зазначив міністр юстиції.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва 28 січня скасував постанову про новий український правопис.

У Києві сьогодні протестували проти скасування нового українського правопису.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО