У Чорному морі затонув суховантаж, на борту є українці

Суховантаж «Арвін», котрий йшов під прапором Росії, затонув біля берегів Туреччини в Чорному морі. На борту затонулого біля берегів Туреччини суховантажного судна були громадяни України. П'ятьох моряків вдалося врятувати, двоє загинули.

Про це повідомляє Анадолу в неділю, 17 січня.

Губернатор провінції Бартин Сінан Гюнер повідомив про початок операції з порятунку близько 15 членів екіпажу, імовірно знаходяться на трьох шлюпках.

«Інформації про загиблих або затоплення рятувальних шлюпок не надходило. Через погані погодні умови пошуково-рятувальна операція ускладнена. Рятувальники з труднощами направляються до зони лиха», - сказав Гюнер.

Пізніше стало відомо, що на борту затонулого біля берегів Туреччини суховантажного судна були громадяни України. П'ятьох моряків вдалося врятувати, а двоє загинули.

«Ми заявили, що судно було під російським прапором, але пізніше ми дізналися, що він ходив під прапором Палау. Він перевозив вантаж ыз Грузії до Болгарії і був відправлений до порту Бартин через несприятливі погодні умови... Екіпаж корабля - громадяни України», - сказав Гюнер.

За його даними, екіпаж складався з 13 осіб. Зараз рятувальники намагаються дістатися до ще двох осіб, які перебувають у скелястій місцевості.

У Міноборони Туреччини повідомили, що в операції з порятунку членів команди затонулого російського суховантажу залучений також фрегат ВМС.

Раніше в акваторії Баренцева моря затонуло риболовецьке судно «Онега». Врятувати вдалося двох моряки, інших членів екіпажу шукають.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО