Стало відомо, коли нова голова ОБСЄ відвідає Україну

Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде планує приїхати до України вже наступного тижня.

Про це Лінде заявила в четвер, 14 січня, представляючи постійній раді ОБСЄ програму головування Швеції в ОБСЄ в 2021 році.

«Вже на наступному тижні я відвідаю Україну, щоб зустрітися з представниками української влади, а також із спеціальними представником Грау, СММ і координатором проектів в Україні, щоб оцінити ситуацію і підтримати зусилля для сталого вирішення конфлікту», - сказала вона.

Лінде підкреслила, що найбільш кричущим прикладом порушення загальних зобов'язань і міжнародного права залишається криза в Україні та навколо неї.

«Як голова Швеція усвідомлює виняткову важливість Спеціальної моніторингової місії і «нормандського формату» і Тристоронньої контактної групи, щоб знайти стійке політичне рішення конфлікту. Це повинно бути зроблено відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України, в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Автономною республікою Крим і містом Севастополь», - додала вона.

Нагадаємо, Швеція почала своє річне головування в ОБСЄ 1 січня 2021 року.

Раніше Лінде вже анонсувала свій візит в Україну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО