Європейська комісія представила стратегію для боротьби з кібератаками

Єврокомісія представила нову стратегію боротьби з хакерськими атаками - вона має на увазі створення мережі оперативних центрів кібербезпеки з широким використанням штучного інтелекту.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

ЄК запропонувала створити нову структуру Євросоюзу - Об'єднаний кібервідділ ЄС - для координації дій країн спільноти щодо виявлення хакерських атак і відповіді на них.

«Єврокомісія готується до створення шляхом поетапних переговорів з країнами спільноти нового Об'єднаного кібервідділу для активізації співпраці між структурами держав ЄС, відповідальними за виявлення, стримування і дій у відповідь на кібератаки», - йдеться в повідомленні.

Крім того, Євросоюз буде працювати з ООН та іноземними партнерами, використовувати санкції для захисту прав людини та фундаментальних свобод в інформаційному просторі.

«ЄС буде просувати міжнародну безпеку і стабільність в кіберпросторі, захищати права людини і фундаментальні свободи онлайн, розвивати міжнародні норми і стандарти, які повинні показувати базові цінності Євросоюзу», - йдеться в повідомленні.

Також Стратегія передбачає практичну допомогу партнерам у зміцненні кібербезпеки. Зокрема, 20 проєктів в області боротьби з кіберзлочинністю на Західних Балканах, в країнах Східного партнерства та Південного сусідства ЄС.

Для реалізації стратегії в період з 2021 по 2027 рік планується залучити 4,5 мільярда євро у вигляді інвестицій.

Раніше в РНБО заявили про підвищений рівень кіберзагрози.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО