У «Слузі народу» хочуть почати розглядати закон про столицю до виборів

У фракції «Слуга народу» хочуть, щоб законопроект №2143-3 «Про Київ - столицю України» потрапив до порядку денного сесії Верховної ради ще до місцевих виборів в жовтні.

Про це сьогодні в Києві заявив голова партії «Слуга народу» і перший заступник голови фракції в парламенті Олександр Корнієнко, пише РБК-Україна.

«Ми працюємо над законопроектом «Про столицю», працюємо над тим, щоб він якомога швидше потрапив до порядку денного сесії Верховної ради, він є зараз на порядку денному 4 сесії ВРУ. Ми працюємо зараз з колегами з інших фракцій, з керівництвом фракції, щоб ми могли до виборів спробувати почати його розглядати і подарувати киянам ту систему управління містом, а закон про Київ - це про управління містом, про результати - чисті, освітлені вулиці, відсутність хаотичних забудов і тд.», - сказав Корнієнко.

Як відомо, законопроект про столицю Рада ухвалила в першому читанні ще в жовтні 2019 року.

Нагадаємо, нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура пообіцяв відстоювати свої правки до законопроекту №2143-3 «Про Київ - столицю України» щодо поділу посад мера і глави КМДА.

Подати свої правки до цього законопроекту пообіцяв народний депутат від СН Віталій Безгін.

А в липні цього року народний депутат тієї ж політсили Олександр Дубинський пообіцяв не голосувати за закон про столицю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО