В Шотландії готуються провести новий референдум про відділення від Британії

Законопроєкт про проведення нового референдуму щодо виходу Шотландії зі складу Сполученого королівства, зокрема конкретне питання та час голосування, буде опублікований до парламенських виборів в Британії, які заплановані на наступний рік.

Про це повідомила перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен, пише Reuters.

Стерджен, яка очолює автономний уряд Едінбурга, котрий виступає за незалежність Шотландії, в березні тимчасово призупинила підготовку до проведення референдуму через пандемію коронавірусу.

Однак, за словами самої міністерки, надто повільна реакція британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона на пандемію, а також наростаюче народне роздратування, яке з’явилося у шотландців після виходу Британії з ЄС, змусили її повернутися до підготовки нового референдуму.

«До кінця роботи цього парламенту ми опублікуємо законопроєкт, в якому будут визначені пропоновані нами умови та строки проведення референдуму про незалежність Шотландії, а також конкретне запитання, яке буде винесено на референдум», - сказала Стерджен.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Британії запровадили масковий режим. За кількістю хворих на коронавірус людей, вона випередила Італію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО