Криклій пояснив, як здавати тест на коронавірус в аеропорту

Проходити тестування на коронавірус в аеропорту за свій рахунок можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію або кому для в'їзду до певної країни необхідний негативний результат тесту.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі і пояснив, як проходить процедура тестування.

За його словами, забір матеріалу проводиться в пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові за 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку до Центру громадського здоров'я, а потім – до застосунку «Дій вдома».

Криклій зазначив, що тест оплачується виключно онлайн. При його проходженні необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з номером у додатку «Дій вдома».

Цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов'язковою умовою є наявність негативного результату тесту на COVID-19. Також здати тест можуть громадяни, які хочуть завершити самоізоляцію достроково (у разі негативного тесту), додав міністр.

Нагадаємо, для українських туристів вже відкриті 25 напрямків для подорожей.

У МОЗ нагадали, кому безкоштовно роблять тести на COVID-19.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО