Метро Києва обмежує вхід на деяких станціях у годину пік

Київський метрополітен частіше обмежує вхід на деяких станціях у годину пік. Станом на зараз п'ять станцій метро перебувають під особливим контролем.

Про це в коментарі «РБК-Україна» розповіла прессекретарка столичного метрополітену Наталія Макогон.

За її словами, зараз метрополітен щодня перевозить орієнтовно 700 тисяч пасажирів.

«Йде послаблення карантинних заходів на загальнодержавному рівні, відновлюється рух приміських поїздів, збільшується кількість автобусів, збільшується кількість маршрутів, які приїжджають до Києва. Відповідно, буде збільшуватися кількість пасажирів. У нас немає якихось конкретних дат, коли пасажиропотік повинен досягти якоїсь межі», – зазначила Макогон і нагадала, що до карантину загальний пасажиропотік становив півтора мільйона в день.

Прессекретарка уточнила, що обмеження на вхід означає, що станція працює на одні або двоє дверей. Зараз на 5 станціях кількість пасажирів збільшилась, тому вони перебувають під особливим контролем.

«Ми стежимо за пасажиропотоком в оперативному режимі. Під особливим контролем станції «Житомирська», «Святошин», «Чернігівська», «Лісова», «Почайна». Це ті, на яких останніми днями зростає пасажиропотік», – сказала вона.

Макогон зазначила, що в пікові години на 20-30 хвилин ці станції можуть обмежувати на вхід, що дозволяє розтягнути пасажиропотік.

Нагадаємо, у перший день відкриття метро, ​​25 травня, перевезли 310 тисяч пасажирів.

Згодом цифра зросла до 540 тисяч, і тоді в метрополітені повідомили, що це третина від звичайного пасажиропотоку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО