В ООН відреагували на тортури і згвалтування в Кагарлику

В ООН закликали ДБР і Офіс генпрокурора ретельно розслідувати зґвалтування і тортури у відділенні поліції в Кагарлику.

Відповідну заяву розмістила моніторингова місія ООН в Україні в Facebook. «Укрнафтою»

Спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, Нільс Мельцер підкреслив, що «слід вжити швидких і ефективних заходів для зміни культури поліції, яка, мабуть, все ще вважає жорстоке поводження прийнятним».

«Ми закликаємо Державне бюро розслідувань і Офіс Генерального прокурора провести ефективне, оперативне, ретельне і неупереджене розслідування всіх передбачуваних злочинів, скоєних поліцейськими, в тому числі недавнього інциденту в Кагарлику. Ми також закликаємо Національну поліцію вжити необхідних заходів для запобігання подальших випадків катувань і жорстокого поводження в їх рядах», - сказано в заяві.

Також ООН закликала Верховну раду привести статтю 127 Кримінального кодексу в повну відповідність до статті 1 Конвенції проти катувань, щоб таким чином закрити існуючі або потенційні лазівки для безкарності.

Як відомо, співробітники поліції Микола Кузів та Сергій Сулима обґрунтовано підозрюються в зґвалтуванні, тортурах і побитті 26-річної жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва заарештував поліцейського Сергія Сулиму, затриманого за підозрою в згвалтуванні жінки.

Також Голосіївський районний суд міста Києва заарештував другого поліцейського Миколу Кузіва.

Офіс генпрокурора взяв на контроль справу стосовно Кагарлицького відділення поліції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО