Рада відправила на доопрацювання президентський закон про реформу СБУ

Парламент передав на повторне перше читання до комітету із питань національної безпеки, оборони та розвідки президентський законопроект №3196 щодо удосконалення діяльності СБУ.

Відповідне рішення підтримали 287 народних депутатів України.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект спрямований на підвищення інституційної спроможності СБУ із забезпечення державної безпеки та приведення законодавства України, що регулює діяльність СБУ, до відповідності із сучасними викликами, потенційними й реальними загрозами державній безпеці України.

Законопроектом пропонуються зміни щодо правової регламентації діяльності СБУ, зокрема, передбачено визначення мети діяльності СБУ, оптимізація штатної побудови, осучаснення питань грошового, соціально-побутового, пенсійного забезпечення співробітників СБУ тощо.

Законопроектом запроваджується адміністративне покарання за невиконання посадових осіб СБУ функцій або повноважень. Передбачається штраф від 15 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у вівторок, 10 березня, вніс до парламенту законопроект номер 3196 Про внесення змін до закону України Про Службу безпеки України.

Раніше глава СБУ Іван Баканов заявляв, що законопроект про реформу Служби безпеки України буде внесений до Верховної ради найближчими днями.

Також повідомлялося, що проєкт закону про Службу безпеки України був переданий на вивчення експертам НАТО.

Нагадаємо, у січні президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку до перезапуску Служби безпеки України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО