Феномен відсутності COVID-19: Ляшко прибув до Миколаєва з перевіркою

Головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко 9 квітня приїхав у Миколаївську область, де на сьогодні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Про це повідомляє місцеве агентство «НикВести».

За даними видання, Ляшко має намір перевірити роботу міського лабораторного центру і відвідати інфекційну лікарню в Миколаєві. Також головний санлікар планує вивчити роботу мобільної бригади з відбору матеріалів у пацієнтів для проведення ПЛР-аналізів на COVID-19.

При цьому головний санітарний лікар допускає, що лабораторний центр в Миколаєві проводить тести правильно.

«Я не думаю, що тут є помилки саме в тестуванні. Є питання, можливо, десь не працюють алгоритми, коли невчасно доставляють матеріали до нашої лабораторії. Нещодавно тут в лабораторії була група вірусологів національного рівня, яка переглядала, налаштовувала всі алгоритми. Лабораторія повинна працювати бездоганно. Зараз подивимося установи охорони здоров'я, екстрену медичну допомогу, як функціонують мобільні бригади з відбору матеріалів, як сімейні лікарі направляють на відбір матеріали. Подивимося, де можливий збій, а можливо, немає ніякого збою, і Миколаївська область працює бездоганно», – сказав Ляшко.

Як відомо, на сьогоднішній день Миколаївська область – єдина в Україні, де офіційно не виявили жодного випадку коронавірусу.

За даними МОЗ, на ранок 9 квітня, в Україні підтверджено 1892 інфікування COVID-19.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО