Венедіктова погодила звільнення Трепака

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала заяву про звільнення за власним бажанням свого заступника Віктора Трепака.

Про це в коментарі ZN.ua сказав сам Трепак.

Як повідомив Трепак, він подав заяву про відставку за власним бажанням, а не виходячи з рішення Венедіктової. Заяву він подав ще 27 березня і зробив це після того, як очільниця Офісу генпрокурора відвела його від всіх справ, які розслідує Служба безпеки України, у тому числі і від справи про напад на Катерину Гандзюк.

«У мене забрали кураторство діяльністю двох департаментів, які здійснюють процесуальне керівництво у «справах Майдану», і в справах, які розслідуються слідчими СБУ», – сказав ексзаступник генпрокурора.

На його думку, подібний перерозподіл повноважень в Офісі генпрокурора є способом впливу і втручання в здійснення повноважень прокурора.

«Перерозподіл повноважень між заступниками генпрокурора унеможливлює подальше виконання мною вищевказаних процесуальних повноважень у таких справах, а отже, означає моє фактичне усунення від них у повному обсязі», – підкреслив Трепак.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО