Обмеження в транспорті на час карантину буде контролювати поліція – Геращенко

Співробітники Нацполіціі контролюватимуть громадський транспорт в рамках заходів проти коронавірусу, які вжито в Україні.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі одного з українських телеканалів, передає пресслужба МВС.

За його словами, обмежити рух громадського транспорту в Україні зараз необхідно.

«Найголовніше – це зупинити поширення вірусу. Найбільш небезпечним місцем для зараження є громадський транспорт», – повідомив Геращенко.

Заступник голови МВС закликав усіх перевізників дотримуватися закону. За його словами, контролювати всі транспортні обмеження буде поліція.

«У нас є для цього всі важелі. Ми попереджаємо всіх власників пасажирських перевезень, вони зобов'язані працювати відповідно до закону», – заявив Геращенко.

Нагадаємо, в Україні через загрозу поширення коронавірусу з полудня 18 березня будуть припинені всі залізничні, авіа та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Громадський транспорт у містах буде працювати в такому в режимі: перевозити до 10 осіб в маршрутках і до 20 людей – у тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая. На особистий автомобільний транспорт обмежень немає.

Крім того, з 17 березня Кабмін розпорядився закрити метро в Києві, Харкові та Дніпрі.

Станом на 17 березня число жертв коронавірусу у світі перевищило 7 тисяч.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО