Український дипломат за кордоном заразився коронавірусом

Український дипломат, який працює за кордоном, заразився коронавірусом.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє пресслужба відомства в суботу, 14 березня.

«Зафіксовано перший випадок захворювання дипломата в одній із країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти мережу допомоги українцям по всьому світу», - заявив Кулеба.

Зарубіжні дипустанови з неділі, 15 березня, по п'ятницю, 20 березня включно, переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилені обробки запитів громадян.

Дипломатичні установи продовжать здійснювати свої функції в дистанційному режимі, крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії і функції, особливо пов'язані з пандемією.

«Особливий режим роботи - це не закриття наших посольств і консульств. Йдеться тільки про тимчасові захисні заходи для працівників дипслужби і перехід на онлайн та дистанційну форму всюди, де це можливо. Усі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації. Навантаження божевільне, не скрізь у нас для нього є достатні ресурси, але ми робимо все, щоб оперативно вирішувати проблеми», - додав глава МЗС.

Раніше МВФ підтвердив інформацію про інфікування коронавірусом свого співробітника, який працює в штаб-квартирі у Вашингтоні.

Нагадаємо, в ООН зафіксовано перший випадок коронавірусу в дипломата.

Також напередодні низка ЗМІ повідомили, що у президента Бразилії Жаіра Болсонару виявили коронавірус.

Згодом Болсонару цю інформацію спростував.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО